Banca centrala a Chinei a hotarat sa majoreze rezerva minima obligatorie pe care trebuie sa o constituie bancile, pentru a limita ritmul de creditare, pe fondul temerilor ca volumul mare al imprumuturilor ar putea cauza supraincalzirea economiei, tra
Banca centrala a Chinei a hotarat sa majoreze rezerva minima obligatorie pe care trebuie sa o constituie bancile, pentru a limita ritmul de creditare, pe fondul temerilor ca volumul mare al imprumuturilor ar putea cauza supraincalzirea economiei, transmite Reuters. "Disponibilitatile financiare si creditele cresc intr-un ritm prea rapid.
De asemenea, excedentul comercial sporeste. Prin majorarea rezervei minime obligatorii, cu 0,5 puncte procentuale, banca centrala urmareste evitarea supraincalzirii economiei", se arata intr-un comunicat al autoritatii bancare nationale. In prezent, rezerva minima obligatorie se plaseaza la 7,5% din totalul disponibilitatilor atrase pentru marile banci de stat si la 8% pentru institutiile de credit mai mici, inclusiv cooperativele urbane de credit. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.