Economia Rusiei a crescut cu 5,5% in primul trimestru al acestui an, fata de 5% in perioada similara a anului 2005, depasind previziunile analistilor, se arata in datele publicate de agentia de statistica Rossat, citate de RIA-Novosti. Principalul im
Economia Rusiei a crescut cu 5,5% in primul trimestru al acestui an, fata de 5% in perioada similara a anului 2005, depasind previziunile analistilor, se arata in datele publicate de agentia de statistica Rossat, citate de RIA-Novosti. Principalul impuls al acestui avans a venit dinspre cheltuielile administratiei publice.
Ministerul Economiei estima un Produs Intern Brut (PIB) in crestere cu 4,4-4,6% in primele trei luni ale anului, in conditiile in care cea mai rece iarna din ultimii 30 de ani a afectat industria extractiva, productia industriala si sectorul constructiilor. Cele mai importante cresteri au fost consemnate in sectorul guvernamental, militar, al asigurarilor sociale, sanatatii si educatiei, unde avansul a fost de 6,2%, fata de 2,5% in perioada similara a anului trecut.
Sectoarele controlate de stat, precum productia si distributia de electricitate si gaze naturale, au crescut, de asemenea, cu 6,2%, comparativ cu 1,5% in 2005. Doar la nivelul sectorului constructiilor s-a inregistrat o scadere, de la 4,6% in primul trimestru al anului trecut la 1,6% anul acesta. Analistii apreciaza ca discrepanta dintre estimarile Ministerului Economiei si datele statistice este determinata de investitiile masive realizate din fonduri de stat.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.