Cercetat si trimis in judecata in stare de libertate de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti pentru un prejudiciu de aproape 15 miliarde lei, un tanar administrator si-a infiintat o alta firma prin care a mai pagubit statul cu i
Cercetat si trimis in judecata in stare de libertate de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti pentru un prejudiciu de aproape 15 miliarde lei, un tanar administrator si-a infiintat o alta firma prin care a mai pagubit statul cu inca 18 miliarde. Aceasta este povestea lui Dorel Fuerea (33 de ani), din comuna Posesti, judetul Prahova, cercetat de politistii de la Investigarea Fraudelor pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune in dauna avutului privat, folosirea cu rea credinta a fondurilor societatii, evaziune fiscala si fals.
In fapt, anchetatorii au stabilit ca, in perioada iulie - decembrie 2005, in calitate de administrator al firmei SC Iteco SRL Ploiesti, Fuerea a emis, pentru 13 societati comerciale, mai multe instrumente de plata, in valoare de 1.791.872,25 lei noi, fara a avea disponibil in conturile bancare.
"Totodata, cel in cauza nu a inregistrat in evidentele contabile operatiuni comerciale in valoare de 64.135 RON, sustragandu-se de la plata taxelor si impozitelor cu 22.533 RON, iar in baza unor dispozitii de plata false a scos din conturile societatii 75.000 RON, pe care i-a cheltuit in scopuri personale", se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.
Acest lucru a fost posibil din cauza faptului ca judecatorii n-au luat in seama cererea de arestare preventiva formulata pe numele lui Dorel Fuerea intr-un alt caz de evaziune fiscala prin care se prejudiciase statul cu inca 15 miliarde lei vechi.
Anchetatorii stabilisera ca, in perioada octombrie 2004 - februarie 2005, Fuerea a infiintat societatile Ermina Com SRL Ploiesti, Lisecons SRL Valenii de Munte si Gariana SRL Ploiesti, prejudicierea statului realizandu-se prin acelasi mod de operare.
Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a dispus, insa, trimiterea in judecata in stare de libertate a lui Fuerea, considerand ca nu reprezinta pericol public...
Ofiterii Serviciului de Cercetari Penale din cadrul IJP Prahova au cerut din nou Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova arestarea preventiva a lui Fuerea, insa si aceasta propunere a fost respinsa, fiindu-i schimbata, prin ordonanta, incadrarea juridica din inselaciune in infractiuni la Legea CEC-ului.
Cercetarile sunt continuate cu Dorel Fuerea in stare de libertate, prejudiciul fiind recuperat, prin sechestru asigurator pe bunurile lui mobile si imobile, in proportie de 30 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.