Prima zi de vara, 21 iunie, este, incepand cu anul 1982 in Franta, si ziua Sarbatorii Muzicii, care are loc in peste 100 de tari unde se desfasoara mii de concerte gratuite sustinute de muzicieni, amatori sau profesionisti din toate colturile lumii.
Prima zi de vara, 21 iunie, este, incepand cu anul 1982 in Franta, si ziua Sarbatorii Muzicii, care are loc in peste 100 de tari unde se desfasoara mii de concerte gratuite sustinute de muzicieni, amatori sau profesionisti din toate colturile lumii. In Romania, 11 orase (Bucuresti, Arad, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Timisoara) vor gazdui in acest an 35 de grupuri sau ansambluri muzicale. La Bucuresti, sarbatoarea va dura 3 zile si va oferi publicului o serie de concerte, recitaluri si spectacole in aer liber, sustinute in parcuri sau in sali de concert. Aceasta editie a Sarbatorii Muzicii se va bucura de prezenta artistilor si grupurilor romanesti: Voltaj, Proconsul, Vama Veche, Loredana, Holograf, Directia 5, Iris, Slang, Ilinca Dumitrescu, Maria Raducanu, Emy Dragoi. O prezenta deosebita in acest an este Nathalie Joly, care va sustine pe 17 iunie, in sala Elvira Popescu, un concert cu piese din repertoriul Mariei Tanase. DJ-ul francez Hypo alaturi de EDH va incheia prima zi de sarbatoare la orele 22.00 la Test Point. Pentru a patra oara in cadrul Sarbatorii Muzicii, sala Elvira Popescu va gazdui pe 17 si 18 iunie, Festivalul National de pian <<Les amis de la Musique>>, organizat de Fundatia Pro Piano. Duminica 18 iunie, pe tot parcursul zilei, vor avea loc un spectacol de opereta si valsuri, organizat de Primaria Sectorului 1, un spectacol de teatru muzical in Parcul Herastrau si trei concerte de jazz. Ziua de 21 iunie va fi marcata la Bucuresti de un concert al artistului francez Eric Richard (care va interpreta piesele lui Jacques Brel la ArCub) si va fi urmat de un alt concert, pe esplanada Teatrului National, sustinut de Bucharest Symphonic Pops. Potrivit Cartei Europene a Sarbatorii Muzicii (www. fetedelamusique.culture.fr), concertele sunt gratuite si se desfasoara in sali de concert, in locuri publice sau in alte spatii mai putin conventionale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.