Grupul Gazprom ar putea beneficia de monopol asupra exportului de gaze naturale din Rusia, daca acest lucru va fi aprobat prin lege. Intr-o prima dezbatere, Camera inferioara a Parlamentului rus a aprobat o lege care acorda companiei Gazprom dreptul
Grupul Gazprom ar putea beneficia de monopol asupra exportului de gaze naturale din Rusia, daca acest lucru va fi aprobat prin lege. Intr-o prima dezbatere, Camera inferioara a Parlamentului rus a aprobat o lege care acorda companiei Gazprom dreptul de a fi unicul exportator de gaze naturale. Legea a fost adoptata in ciuda promisiunilor facute de autoritatile de la Moscova catre factorul european cu privire la liberalizarea pietelor locale, potrivit agentiei Reuters, preluata de Mediafax.
Conform prevederilor legii, gazele naturale trebuie privite ca un material strategic, motiv pentru care Gazprom ar trebui sa fie exportator unic, cu scopul de a proteja interesele nationale.
"Reglementarile cu privire la exportul intermediat de o singura companie vor asigura eficienta operatiunilor de acest tip atat pentru stat, cat si pentru producatorii rusi de gaze naturale", este mentionat intr-o anexa a legii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.