Politisti din Romania si Italia au anihilat o retea de trafic de carne vie, din care faceau parte 31 de proxeneti romani si albanezi ce actionau in cele doua tari si exploatau tinere din judetul Bacau, majoritatea minore.
Potrivit purtatorului

Politisti din Romania si Italia au anihilat o retea de trafic de carne vie, din care faceau parte 31 de proxeneti romani si albanezi ce actionau in cele doua tari si exploatau tinere din judetul Bacau, majoritatea minore.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Bacau, Valerica Manole, politistii aveau informatii despre retea inca din anul 2004, insa au actionat dupa o supraveghere de doi ani, in 3 iunie 2006, cand l-au prins in flagrant pe seful retelei si pe alti doi membri, in timp ce voiau sa treaca granita, pe la Arad, impreuna cu doua tinere.
Liderul retelei era Florin Iorga (40 ani) din Bacau, iar Lorena Vaida, de 29 de ani, din Bacau, se ocupa de racolarea si gazduirea fetelor, carora le promitea locuri de munca in Italia.
Un alt grup se ocupa de procurarea pasapoartelor si transportul tinerelor in Italia. O a treia grupare le prelua pe tinere si le exploata in Italia, o parte dintre ele fiind vandute unei grupari de albanezi, pentru sume cuprinse intre 2.000 si 4.000 de euro, banii obtinuti fiind investiti in imobile si masini.
Conform sursei citate, mai mult de jumatate dintre victime, al caror numar se ridica la 60, erau minore, provenind din familii sarace sau dezorganizate. Tribunalul Bacau a emis mandate de arestare de 29 de zile pentru opt membri ai retelei, care sunt cercetati pentru trafic de persoane, trafic de minore si constituirea unui grup infractional organizat, riscand 20 de ani de inchisoare.
Autoritatile italiene au arestat 23 de membri ai grupului, dintre care 9 romani si 14 albanezi, pentru trafic de persoane. (Mediafax)

Colaborare impotriva migratiei ilegale

Ofiterii de politie din Romania si Italia vor colabora pentru combaterea migratiei ilegale si a traficului de persoane, in incercarea de a elimina cazurile in care "anumite persoane certate cu legea" afecteaza imaginea celorlalti cetateni romani din strainatate, a declarat premierul Tariceanu.
El s-a intalnit, la Bruxelles, cu omologul sau italian, Romano Prodi, cu prilejul reuniunii de vara a Consiliului European, pentru o discutie in care unul dintre subiectele abordate a fost combaterea migratiei ilegale.
Cei doi oficiali au convenit sa asigure colaborarea intre structurile de politie din Romania si Italia pentru combaterea acestor infractiuni.
"Nu vrem ca unii oameni certati cu legea sa strice imaginea romanilor din strainatate", a spus Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.