Pentru prima data in istoria baschetului romanesc, reprezentativa feminina de senioare ar putea obtine o prima record in cazul in care se califica la Campionatul European din 2007, a anuntat ieri presedintele FRB, Carmen Tocala (foto), adaugand ca su
Pentru prima data in istoria baschetului romanesc, reprezentativa feminina de senioare ar putea obtine o prima record in cazul in care se califica la Campionatul European din 2007, a anuntat ieri presedintele FRB, Carmen Tocala (foto), adaugand ca suma totala pusa la "bataie" de federatie si de sponsorul oficial Omnilogic este de aproximativ 1,5 miliarde de lei vechi. "Obiectivul echipei nationale feminine este calificarea la turneul final continental. Vor fi prime atat pentru victoriile din grupa de calificare, dar si pentru indeplinirea obiectivului la Euro 2007. Totalul acestora este de cate 3.000 de euro pentru fiecare sportiva", a subliniat Tocala, dupa care a precizat ca Omnilogic a semnat un contract cu FRB in valoare de 30.000 de euro pentru aceasta campanie de calificare. Prezent la conferinta de presa organizata de FRB, noul antrenor al nationalei feminine, sarbul Predrag Vasic, a anuntat ca va testa mai multe jucatoare inainte de a se decide asupra componentei lotului oficial. "In cantonamentul de la Cluj vor fi 18-19 jucatoare in pregatiri. Dupa aceea vom decide lotul de 14 jucatoare, cu care vom continua pregatirea la munte, intre 26 iulie si 6 august. Pentru mine, este o onoare sa antrenez echipa Romaniei si am convingerea ca ne vom califica. Atmosfera in lot este buna si ma bucur ca vor veni cele mai in forma jucatoare", a spus Vasic. La randul sau, veterana Larisa Toma, prezenta in cantonamentul de pregatire de la CS Olimpia, a spus ca nu este deloc usor la antrenamente cu Vasic, dar ca se va adapta. "Ne-a dat peste cap total ideile despre atacul rapid, de exemplu. Este un antrenor bun si chiar daca antrenamentele sunt obositoare, ne vom adapta. Ne dorim sa jucam la Europene, iar visul meu, ca al oricarui sportiv, este sa ajungem la JO 2008", a spus pivotul nationalei. Referindu-se la grupa de calificare, Vasic a concluzionat: "Nu ne va fi usor, dar suntem profesionisti si, pana la urma, am avantajul ca am informatii despre toate jucatoarele adverse. Este important sa nu vorbim in grupa doar de Serbia si Romania. Sa nu uitam Finlanda, despre care nu stim multe in acest moment, dar am aflat ca cinci baschetbaliste joaca in SUA si alte sase in campionatele puternice ale Spaniei si Italiei. Trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca este o grupa fara favoriti certi." Reamintim ca FIBA-Europe a stabilit deja datele de disputare ale meciurilor din grupa D, astfel ca, Romania va juca dupa urmatorul program: cu Serbia, pe 6 septembrie (la Targoviste), cu Finlanda, pe 13 septembrie (in deplasare), cu Serbia, pe 16 septembrie (in deplasare) si cu Finlanda, pe 23 septembrie (la Arad).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.