Motiunea de cenzura pe care o va depune PSD ar putea fi sprijinita de PRM. Daca initial C.V. Tudor a spus ca nu va sustine o motiune ce ar putea provoca instabilitate politica, acum presedintele PRM s-a decis sa astepte derularea evenimentelor si va

Motiunea de cenzura pe care o va depune PSD ar putea fi sprijinita de PRM. Daca initial C.V. Tudor a spus ca nu va sustine o motiune ce ar putea provoca instabilitate politica, acum presedintele PRM s-a decis sa astepte derularea evenimentelor si va anunta decizia finala la sfarsitul saptamanii viitoare.
"Vreau sa mai avem niste dialoguri. Si cu unii, si cu altii. Guvernul trebuie sa cada, dar trebuie sa ma gandesc si la ziua viitoare. Mai analizam", a declarat Vadim. Acesta sustine ca, fara sprijinul PRM, motiunea PSD nu are nici o sansa de reusita. Acesta crede ca guvernul este sortit sa cada din cauza tensiunilor din coalitie, iar singura solutie de remediere a crizei este convocarea alegerilor anticipate.
La fel de sigur este si presedintele PSD, Mircea Geoana. "Se cearta ca nebunii intre ei, sunt patru guverne paralele, probabil ca in cateva zile vor mai ramane doar trei guverne paralele", a spus Geoana la o intalnire regionala de partid. Presedintele social-democratilor a spus ca scopul PSD este sa castige singur alegerile, dar nu a exclus posibilitatea unor aliante post-electorale.
Insa initiativa acestora nu va veni din partea PSD. "PSD este prea mare si prea mandru, nu mergem in petit la nimeni, sa vina altii la noi, pentru ca va fi un guvern social-democrat cu un prim-ministru de la noi", a spus Geoana.

Dancu isi invita colegii la realism

Numai ca subordonatul sau, senatorul PSD George Maior, a inceput deja sa-i curteze pe cei de la PD. Maior nu a exclus o colaborare cu PD pentru a provoca demiterea actualului guvern, dar si pentru o guvernare dupa alegerile anticipate. Maior a precizat ca discutiile care se poarta cu democratii pe chestiuni punctuale se pot transforma in negocieri de substanta pentru gasirea unei formule guvernamentale viabile.
Declaratiile lui Maior survin la scurt timp dupa ce Miron Mitrea a avansat ideea unei colaborari mai stranse cu PD pentru o guvernare comuna.
Strategia pe care a propus-o Mitrea este departe de a intruni acordul celorlalti lideri social-democrati. Senatorul Vasile Dancu a spus ca acest plan este unul "naiv" si ca a fost intocmit de niste consilieri tineri ai lui Mitrea. "Textul strategiei este destul de naiv, are un limbaj nespecific specialistilor in domeniu si recurge la sintagme precum paianjeni si alte nazbatii din acestea", a spus Dancu, specialistul in strategii politice din PSD.
Acesta sustine ca prioritatea politica a PSD ar trebui sa fie consolidarea si modernizarea partidului si i-a invitat pe cei care agreeaza acest plan de daramare a guvernului Tariceanu cu ajutorul PD sa revina cu picioarele pe pamant. "Nu se poate face politica prin diversiune, este o naivitate sa crezi ca poti avea un rol atat de important incat sa provoci caderea guvernului", a spus Dancu cu condescendenta. In plus, un asemenea plan a fost compromis din start de faptul ca a ajuns sa fie prezentat in presa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.