Structurat in sapte capitole, volumul analizeaza rolul creditarii in societatea de consum. Asortata din plin cu elemente biografice, lucrarea este doar aparent un tratat tehnic de economie. Autorul insusi recunoaste acest fapt, caracterizandu-si oper
Structurat in sapte capitole, volumul analizeaza rolul creditarii in societatea de consum. Asortata din plin cu elemente biografice, lucrarea este doar aparent un tratat tehnic de economie. Autorul insusi recunoaste acest fapt, caracterizandu-si opera drept "o carte pentru oameni". Cu o experienta vasta de jurnalist si om de banca, Adrian Vasilescu reuseste sa transforme teoriile seci ale economiei in lecturi de multe ori savuroase.
Cartea se vrea, printre altele, un raspuns la o intrebare mai veche: de ce este Romania printre codasele Europei in privinta gradului de bancarizare? Din postura de scriitor, consilierul guvernatorului si unul dintre simbolurile Bancii Nationale nu dezbraca haina bancherului central sec si pragmatic. Astfel, Adrian Vasilescu a subliniat faptul ca a scris cartea in primul rand din postura de specialist al bancii centrale, institutie care l-a ajutat sa-si lamureasca mecanismele economiei de piata.
Publicistul Emil Hurezeanu, unul dintre invitatii la eveniment, a remarcat "unicitatea" genului, lucrarea abordand teme in esenta de specialitate apeland la un registru in parte biografic. El a evidentiat si maniera in care autorul ridica problemele actuale ale Romaniei, construind o grila care nu se bazeaza neaparat pe potentialul economic, cat mai degraba pe "bagajul cultural" al acestui spatiu geografic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.