In urma cu un an, reprezentativa de polo a Romaniei ocupa locul 6 la Mondialele din Canada dupa o lupta tensionata cu fosta campioana mondiala Spania. Azi, de la ora 18,30, in complexul olimpic de natatie situat pe Insula Margareta din Budapesta, "tr
In urma cu un an, reprezentativa de polo a Romaniei ocupa locul 6 la Mondialele din Canada dupa o lupta tensionata cu fosta campioana mondiala Spania. Azi, de la ora 18,30, in complexul olimpic de natatie situat pe Insula Margareta din Budapesta, "tricolorii" pregatiti de Vlad Hagiu vor intalni aceeasi echipa iberica, intr-o confruntare contand pentru sferturile de finala ale celei de-a XIII-a editii a Cupei Mondiale. De altfel, romanii chiar s-au bucurat ca vor da ochi din nou cu Spania, mai ales ca, dupa ce au ocupat locul trei in grupa A, egaland cea mai valoroasa performanta din istoria participarilor la Cupa Mondiala, se asteptau sa dea ochi cu vicecampioana europeana, Croatia, o echipa mult mai distructiva si mai bataioasa. Numai ca, in ultima runda din faza grupelor, in vreme ce laureata olimpica, Ungaria, a spulberat Romania cu 14-6 (n.n. - golurile noastre au fost marcate de Iosep si C. Radu, primul perforand poarta de patru ori), iar Italia a invins Grecia cu 7-5, trimitand acasa medaliata cu bronz mondial, in grupa B, campioana europeana, Serbia, a dispus de Croatia cu 9-8, intr-un meci de cosmar, si a facut loc Spaniei sa urce pe pozitia secunda, dupa ce ibericii au invins Rusia cu 10-6, si au trimis acasa celebra selectionata antrenata de Kabanov. Astfel, cu o victorie stralucitoare in fata Greciei, "tricolorii" au acces in sferturile de finala si isi continua aventura, fiind dornici sa prinda, in premiera, semifinalele competitiei care aduna la start cele mai valoroase opt echipe din lume. Paradoxal, in cazul in care vor reusi sa treaca de fosta campioana mondiala, poloistii romani vor da ochi din nou, de data aceasta in semifinale, cu laureata JO de la Atena, Ungaria, in vreme ce invingatoarea partidei care va opune echipele Italiei si Croatiei va intalni, sambata seara, Serbia. Reamintim ca in baza criteriilor FINA, primele cinci echipe de la Cupa Mondiala vor obtine calificarea directa la Mondialele de anul viitor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.