Selectionerul Frantei, Raymond Domenech, nu se bazeaza numai pe criterii de selectie pur sportive. El este un impatimit al astrologiei, stabilind componenta echipei nationale in functie de semnele zodiacale ale jucatorilor, informeaza revista germana

Selectionerul Frantei, Raymond Domenech, nu se bazeaza numai pe criterii de selectie pur sportive. El este un impatimit al astrologiei, stabilind componenta echipei nationale in functie de semnele zodiacale ale jucatorilor, informeaza revista germana Focus. "Numele meu este Raymond Domenech. De acum sunt selectionerul Frantei. Sunt Varsator si am ascendent in Fecioara", asa s-a prezentat Domenech suporterilor francezi, dupa ce a fost numit antrenor al echipei nationale, in iulie 2004.
Faptul ca tehnicianul in varsta de 54 de ani si-a facut public asa de repede semnul zodiacal nu este o intamplare. Domenech crede in puterea stelelor.
De ani de zile, tehnicianul isi consulta horoscopul inainte sa ia deciziile importante. Intreaga Franta se intreaba daca selectionerul se sfatuieste cu astrologii si cand stabileste componenta echipei nationale.
Intre titularii echipei Frantei in meciul cu Elvetia, incheiat la egalitate, scor 0-0, au fost patru Raci (Zinedine Zidane, Fabien Barthez, Patrick Vieira si Eric Abidal), insa niciun Scorpion, o zodie considerata "daunatoare" spiritului de echipa.
Un astrolog francez, Christian Fenninger, este de parere ca Domenech s-a lasat influentat de zodii in stabilirea echipei de baza. "Fara indoiala ca selectionerul a consultat analize astrologice inainte de a alege titularii. Racii sunt niste persoane foarte dedicate echipei, total opuse Scorpionilor, care pot provoca multe conflicte in cadrul grupului", a declarat Fenninger.

Leii sunt atacanti

Strategia astrologica a lui Domenech merge mai departe. In aparare si in linia de mijloc tehnicianul a lasat un singur Leu, pe William Gallas. Astrologul Fenninger a explicat decizia prin faptul ca "Leii sunt atacanti prin natura lor, iar in aparare nu se descurca prea bine". Chiar si Domenech a recunoscut: "Cand am un Leu in aparare, imi tin respiratia la fiecare minge balbaita in propriul careu".
Credinta lui Domenech in astrologie dateaza de multa vreme. In 1987, cand era antrenor la Olympique Lyon, avea un grup de jucatori tineri foarte talentati, dar, cu toate acestea, echipa sa se mentinea la mijlocul clasamentului din cea de-a doua divizie franceza. Domenech nu-si explica aceasta situatie, pana cand, intr-o zi, a notat zodiile fiecarui jucator si a descoperit ca are in echipa sapte Scorpioni, care "otraveau atmosfera" in lot.
In sezonul urmator, Domenech a eliminat din echipa majoritatea Scorpionilor, cu exceptia portarului si a unui atacant. "Am fost nevoit sa iau aceasta decizie, atatia Scorpioni in formatie omorau practic echipa", a spus tehnicianul. Rezultatul a fost surprinzator. La un an dupa "revolutia astrologica", Olympique Lyon a promovat in prima liga. Sa fie oare doar o intamplare?
Potrivit revistei germane, francezii sunt sceptici si se rusineaza de pasiunea selectionerului pentru astrologie. Domenech nu isi ascunde insa credinta in zodii. "Cand trebuie sa decid pe care dintre doi jucatori sa il convoc la echipa nationala, iau in calcul toti parametrii. Astrologia nu este cel mai important, dar este unul dintre parametri", a mentionat Domenech.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.