Tinerii cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani, care nu parasesc Bucurestiul pe perioada verii, vor avea posibilitatea sa "prepare si sa conserve diferite grupe de animale" la Muzeul "Grigore Antipa". Scoala de vara, organizata de catre acest muzeu si
Tinerii cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani, care nu parasesc Bucurestiul pe perioada verii, vor avea posibilitatea sa "prepare si sa conserve diferite grupe de animale" la Muzeul "Grigore Antipa". Scoala de vara, organizata de catre acest muzeu si aflata la VI-a editie, se va redeschide in ziua de 20 iunie. "Scoala de vara este un program de activitati teoretice si practice avand ca subiect cunoasterea, prepararea si conservarea diferitelor grupe de animale, de-a lungul vacantei de vara a elevilor.
Scopurile proiectului sunt: lansarea de catre muzeu a unei oferte educationale si de entertainment placuta si accesibila tuturor copiilor din Bucuresti care nu parasesc orasul pe perioada verii, familiarizarea copiilor cu activitatile desfasurate de catre personalul stiintific si conservatorii muzeului a caror responsabilitate este legata de colectarea, prepararea, identificarea si conservarea pieselor din colectiile stiintifice muzeale, formarea deprinderilor de observare directa in teren asupra calitatii habitatelor si biodiversitatii lumii vii, cunoasterea tehnicilor de colectare in teren a materialelor biologice si experimentarea tehnicilor de preparare si naturalizare a animalelor, in cadrul expunerii sau conservarii lor in colectiile stiintifice'', explica organizatorii Scolii de vara. Dupa urmarea cursurilor, tinerii vor intra in posesia unui atestat.
Taxele de participare la cursuri variaza intre 1.000.000 si 4.200.000 lei. Astfel, participarea la un modul costa 1.000.000 lei/ persoana, participarea aceleiasi persoane la doua dintre module - 1.700.000 lei, participarea aceleiasi persoane la trei module - 2.400.000 lei, participarea a doi frati la un modul - 1.600.000 lei, participarea a doi frati la doua module - 3.000.000 lei, participarea a doi frati la trei module - 4.200.000 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.