Cofondatorul Microsoft Bill Gates, cunoscut de multa vreme ca numarul 1 al celei mai mari companii informatice din lume, intentioneaza sa renunte treptat la responsabilitatile sale zilnice din cadrul acesteia pentru a se consacra operelor de caritate
Cofondatorul Microsoft Bill Gates, cunoscut de multa vreme ca numarul 1 al celei mai mari companii informatice din lume, intentioneaza sa renunte treptat la responsabilitatile sale zilnice din cadrul acesteia pentru a se consacra operelor de caritate, informeaza Rompres. Gates, care la 28 octombrie anul trecut a implinit 50 de ani, a anuntat joi la Redmond (Washington) ca renunta la "una din cele mai bune slujbe din lume" pentru a se dedica altei activitati de care este profund atasat, si anume filantropia. El a precizat ca, desi va renunta la responsabilitatile zilnice incepand din iulie 2008, va ramane presedintele Microsoft si va continua sa joace un rol in companie. Gates a subliniat totodata ca nu are de gand sa abandoneze pozitia de principal actionar al Microsoft. Decizia personala a lui Bill Gates va pune capat unei ere la Microsoft, pe care a fondat-o in 1975, impreuna cu prietenul sau din copilarie Paul Allen - renuntand la studiile superioare de la Harvard -, si care l-a transformat in cel mai bogat om de pe planeta.
Bill Gates a infiintat in 2000 impreuna cu sotia sa Melinda fundatia care le poarta numele si care si-a asumat un rol conducator in eforturile internationale de ameliorare a sanatatii publice, mai ales in combaterea virusului HIV, a malariei si tuberculozei in tarile in curs de dezvoltare. In SUA, fundatia Bill & Melinda Gates sustine cu fonduri masive reforma invatamantului si tehnologizarea bibliotecilor publice. Este considerata cea mai mare organizatie filantropica din lume, cu o avere estimata la 29,1 miliarde de dolari. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.