Membrii Colegiului CNSAS au dezbatut ieri un nou dosar al liderului conservator Dan Voiculescu.
La finalul sedintei, Mircea Dinescu a declarat ca s-a luat o hotarare definitiva in cazul lui Voiculescu. Insa, potrivit legii, membrii Colegiului

Membrii Colegiului CNSAS au dezbatut ieri un nou dosar al liderului conservator Dan Voiculescu.
La finalul sedintei, Mircea Dinescu a declarat ca s-a luat o hotarare definitiva in cazul lui Voiculescu. Insa, potrivit legii, membrii Colegiului nu au voie sa spuna ce decizie au luat decat dupa 15 zile de la instiintarea persoanei cercetate. "Nu va putem spune hotararea luata, ci doar ca am votat", a spus Dinescu. El a adaugat ca in total au fost verificate 7 dosare. Voiculescu va primi cel mai tarziu astazi verdictul Colegiului.

PC ameninta cu iesirea de la guvernare

Inainte de primirea rezultatului, PC a amenintat ca va parasi actuala coalitie, daca din documentele Colegiului va reiesi ca Dan Voiculescu ar fi colaborat cu Securitatea. Potrivit liderului conservator, in functie de evolutia procedurii demarate de Colegiu pe marginea dosarului sau, PC a luat in calcul mai multe variante. Una dintre acestea este desemnarea altui candidat pentru functia de vicepremier, iar alta vizeaza iesirea conservatorilor de la guvernare, in conditiile in care Dan Voiculescu se considera "lucrat politic".
Presedintele PC sustine ca nu intamplator SRI a trimis Colegiului doua dosare referitoare la persoana sa cu numai doua zile inainte de numirea in functia de vicepremier. El reproseaza SRI-ului faptul ca a tinut timp de 16 ani un dosar caruia i-a dat drumul acum, adaugand ca nu crede in coincidente.
In context, Voiculescu a recunoscut ca relatiile sale cu presedintele Traian Basescu nu sunt dintre cele mai bune, dar a apreciat ca, in aceasta privinta, trebuie sa fie pe primul plan interesul national. El si-a exprimat speranta ca, in pragul integrarii europene, Traian Basescu nu va dori o criza de guvern.
Referindu-se la o serie de opinii nefavorabile privind desemnarea sa ca vicepremier, Voiculescu a precizat ca deciziile in coalitia de guvernamant se iau in baza unui protocol, respectiv a unui consens.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.