Atacantul englez Wayne Rooney (foto) a primit ieri acceptul medicilor sa joace la acest turneu final, dupa o consultatie care a durat ieri mai multe ore, stabilindu-se ca fractura de metatarsiene suferita pe 29 aprilie este complet vindecata. Pentru
Atacantul englez Wayne Rooney (foto) a primit ieri acceptul medicilor sa joace la acest turneu final, dupa o consultatie care a durat ieri mai multe ore, stabilindu-se ca fractura de metatarsiene suferita pe 29 aprilie este complet vindecata. Pentru a inlatura orice posibila eroare, care sa dea apa la moara lui Manchester United, care a sustinut in permanenta ca jucatorul sau nu este apt pentru acest turneu final, amenintand ca va da federatia in judecata daca accidentarea recidiveaza, FA a cerut doua controale independente. "Opinia noastra de profesionisti este ca Rooney e acum apt sa joace la Cupa Mondiala", au anuntat cu cateva ore inainte de jocul Anglia - Trinidad-Tobago doctorii Angus Wallace, expert in medicina sportiva, si Chris Moran, specialist in tratamentul fracturilor. Initial, primul medic l-a examinat pe jucator acum o saptamana, dupa radiografia facuta la Manchester, si a recomandat ca Rooney sa nu fie folosit decat incepand din optimile de finala, daca Anglia se va califica. Dar FA a vazut ca jucatorul se simte tot mai bine si i-a convins pe cei doi sa vina ieri in Germania si sa dea un nou verdict, tinand cont de raportul staffului medical englez si de dorinta expresa a atacantului de a juca. "Recuperarea lui Wayne a fost mult mai rapida decat se astepta acum cateva saptamani si asta se datoreaza ingrijirii exceptionale de care a beneficiat si muncii sale deosebite", au precizat cei doi medici. "Am facut investigatii independent si vrem sa specificam clar ca nu am fost supusi nici unei presiuni din partea federatiei. Conditia in care se afla Wayne acum este mai buna decat cea in care se afla inainte de Euro 2004. In acest moment nu este supus unui risc mai mare decat al altui jucator, de a se accidenta", au mai afirmat cei doi medici. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.