"De la o varsta anume, iubirea are un gust de naut si uneori chiar o nota falsa", aprecia universitarul Marcel Tolcea cu ocazia lansarii la Timisoara a unei noi carti de poezie, semnata Robert Serban. Volumul "Cinema la mine-acasa", aparut la Editura
"De la o varsta anume, iubirea are un gust de naut si uneori chiar o nota falsa", aprecia universitarul Marcel Tolcea cu ocazia lansarii la Timisoara a unei noi carti de poezie, semnata Robert Serban. Volumul "Cinema la mine-acasa", aparut la Editura "Cartea Romaneasca", catalogat de critici drept un jurnal "al trecerii fericite prin lume", reprezinta, in viziunea autorului, "cea mai asezata carte a mea".
Robert Serban, cunoscut nu doar ca scriitor, ci si ca realizatorul unei emisiuni de cultura longevive - "A cincea roata" - a reusit sa umple cu public o sala impresionanta din Teatrul National Timisoara, lucru rar intalnit la o lansare de carte. Aflat printre invitati, criticul Cornel Ungureanu a pus acest fapt si pe telegenia poetului, care il ajuta sa fie "unul dintre cei doi oameni care stiu sa faca emisiuni culturale bune in Romania: Dan C. Mihailescu si Robert Serban". Cat despre valoarea cartii, acelasi Cornel Ungureanu afirma ca "intr-o lume intunecata de o literatura proasta, Robert Serban vine cu o altfel de carte". E un volum de poezii in care genericul "acasa" razbate din aproape fiecare strofa, cu versuri scrise departe de Timisoara, la Krems (Austria), din care "nu tasneste nici o pornografie".
Impresionat de numarul mare al celor veniti sa asiste la aceasta lansare de carte, perceputa ca "un miting liric", Daniel Vighi a exclamat: "Poezia nu e intr-o criza de receptare!". Ideea a continuat-o Marcel Tolcea, care a vorbit despre noua aparitie editoriala ca despre "o reechilibrare a universului poetic al lui Robert Serban", pentru ca mai tarziu, intelectualul timisorean sa strecoare in discursul sau o confesiune, intens aplaudata, ce a convins definitv: "Am citit volumul la mine acasa, am baut vin si chiar am plans. Asta e poezia, Robert. Da-i bataie!".
Cartea contine si un CD cu poeziile in lectura autorului, pe un suport muzical semnat de compozitorul Ilie Stepan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.