Consiliul National Secuiesc (CNS) a pregatit o noua rezolutie prin care cer autonomia teritoriala. Documentul cuprinde doua parti, respectiv principiile autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc si un apel catre Guvernul si Parlamentul Romaniei, ON
Consiliul National Secuiesc (CNS) a pregatit o noua rezolutie prin care cer autonomia teritoriala. Documentul cuprinde doua parti, respectiv principiile autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc si un apel catre Guvernul si Parlamentul Romaniei, ONU si toate institutiile si forurile europene, in care se cere ca in cel mai scurt timp sa se inceapa discutii in vederea garantarii prin lege a autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc.
"Doleantele unei comunitati nu pot fi neglijate nici pe plan politic intern, nici pe cel european sau in relatiile bilaterale", a declarat, ieri, Ferencz Csaba, vicepresedintele CNS, citat de Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.