In subordinea Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca vor fi infiintate puncte de lucru teritoriale care vor oferi sprijin si consiliere persoanelor ce vor sa lucreze in strainatate, potrivit Rompres. Guvernul a completat saptamana aceasta HG nr. 4
In subordinea Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca vor fi infiintate puncte de lucru teritoriale care vor oferi sprijin si consiliere persoanelor ce vor sa lucreze in strainatate, potrivit Rompres. Guvernul a completat saptamana aceasta HG nr. 412/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Activitatile desfasurate in cadrul punctelor de lucru, stabilirea judetelor in care vor functiona punctele de lucru, precum si numarul de posturi aferente acestora se aproba prin ordin al ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Punctele de lucru teritoriale vor functiona in sediile Directiilor de munca, solidaritate sociala si familie teritoriale.
Posturile - functii publice si contractuale, se ocupa conform legii, prin Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca. Posturile necesare vor fi redistribuite din numarul de locuri repartizat Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca.
Hotararea aprobata de Guvern stabileste si o serie de masuri pentru operationalizarea activitatii MMSSF in domeniul gestionarii fondurilor alocate prin Fondul Social European. Pentru gestionarea fondurilor europene, in cadrul ministerului se infiinteaza structura de Sef de Misiune pentru Fondul Social European.
Aceasta structura este responsabila de coordonarea la nivel tehnic si financiar a Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, pentru care MMSSF este Autoritate de Management. Unitatea va asigura comunicarea cu serviciile Comisiei Europene in ceea ce priveste FSE, va contribui la strategia generala a FSE la nivel national, la definirea regulilor de acces, management si control, conform regulilor si orientarilor definite de coordonatorul Fondurilor Structurale.
De asemenea, noua structura va asigura respectarea regulilor nationale si comunitare referitoare la informarea si publicitatea privind FSE. Unitatea "Sef de Misiune" va avea sase posturi si va fi subordonata directorului general al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.