Asociatia patronala a investitorilor italieni in Romania - Unimpresa - constituita in urma trei ani pentru a accelera ritmul investitiilor si schimburilor comerciale dintre cele doua parti, a anuntat ieri derularea in viitorul foarte apropiat a unor
Asociatia patronala a investitorilor italieni in Romania - Unimpresa - constituita in urma trei ani pentru a accelera ritmul investitiilor si schimburilor comerciale dintre cele doua parti, a anuntat ieri derularea in viitorul foarte apropiat a unor proiecte de mare anvergura in care sunt implicati intreprinzatori din Peninsula.
Potrivit lui Stefano Albarosa, CEO al Cefin Honding si consilier in cadrul Filialei Unimpresa din Bucuresti, cel mai important dintre aceste proiecte este din domeniul imobiliar si vizeaza construirea in Bucuresti a unui mare centru de congrese, conferinte, birouri si comercial, ridicat pe o suprafata de 70.000 de metri patrati si a carui valoare se cifreaza la peste 110 milioane de euro.
De asemenea, in vecinatatea acestui centru va fi ridicat si un hotel de lux, investitie estimata la 30 milioane de euro.
Potrivit declaratiilor lui Stefano Albarosa, demersurile investitorilor italieni sunt in faza de proiect si urmeaza a fi discutate cu autoritatile de la Bucuresti. In acest sens, Unimpresa a organizat ieri un dineu oficial la care au fost invitati primarul general Adriean Videanu, prefectul Capitalei, Mioara Mantale, primarii celor 6 sectoare ale orasului, mai multi oficiali si responsabili din cadrul administratiei publice locale, ale caror gazde au fost Excelenta Sa, Daniele Mancini, Ambasadorul Italiei la Bucuresti, presedintele Unimpresa Romania, Marco Tempestini, si importanti oameni de afaceri italieni.
Potrivit directorului general al Cefin Real Estate Romania, George Margescu, aceasta companie este interesata si de centrul istoric, unde intentioneaza sa se implice in cateva proiecte specifice si studiaza mai multe oportunitati. "Este o zona de mare interes, depinde foarte mult de infrastructura. Este un proiect foarte ambitios al orasului, care o sa fie demarat in curand si din punctul nostru de vedere este de interes", a subliniat Margescu.
Unimpresa Romania (Unione della Imprese Italiane in Romania) are ca scop reprezentarea societatilor italiene care opereaza pe intreg teritoriul tarii, in fata institutiilor si la toate nivelurile. La aproape 3 ani de la infiintarea sa, Unimpresa numara peste 500 de asociati si filiale in toata tara. Investitorii italieni au deschis in Romania in principal intreprinderi mici si mijlocii (peste 19.000) in cadrul carora sunt angajati peste 110 mii de romani.
De asemenea, Italia este primul partener comercial al Romaniei, in 2005, schimburile comerciale dintre cele doua tari ridicandu-se la 9,3 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.