Ministrul Teodor Atanasiu sustine ca achizitionarea celor doua fregate britanice a fost oportuna, singura problema fiind daca pretul acestora a fost corect sau nu. Dupa audierea sa la Comisia pentru Aparare a Camerei Deputatilor, ministrul Apararii a
Ministrul Teodor Atanasiu sustine ca achizitionarea celor doua fregate britanice a fost oportuna, singura problema fiind daca pretul acestora a fost corect sau nu. Dupa audierea sa la Comisia pentru Aparare a Camerei Deputatilor, ministrul Apararii a declarat ca armata romana are nevoie de cele doua fregate, care pot fi utilizate la misiunile NATO.
El a spus ca acestea sunt doua nave importante si ca nu este vorba de "doua vechituri care plutesc pe apa".
"Daca s-a dat mita, pretul nu a fost corect", a raspuns Atanasiu la intrebarile jurnalistilor referitoare la corectitudinea pretului de cumparare a fregatelor. "Avem interesul sa demascam daca s-a dat aceasta mita vreunui demnitar roman", a adaugat ministrul, aratand ca s-a uitat foarte atent pe contract, care precizeaza ca Guvernul britanic nu va da mita si ca, daca se constata ca s-a oferit mita, se va returna suma care s-a dat in plus.
Daca se constata ca s-a dat mita, partea britanica ar trebui sa returneze guvernului roman "doar partea care s-a dat in plus", a adaugat Atanasiu. El a mai spus ca le-a furnizat deputatilor toate datele necesare si le-a vorbit despre intentiile viitoare ale ministerului legate de acest caz.
Atanasiu a precizat ca le-a sugerat parlamentarilor din Comisia de Aparare sa aiba mai intai o discutie cu Ioan Mircea Pascu (PSD), fostul ministru al Apararii, pentru a obtine o viziune de ansamblu a problemei. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.