Editura Ziua este prezenta la Bookfest 2006 cu o serie de lucrari ce marcheaza schimbarea politicii editoriale. Editarea de carte cu tematica precisa adresata unui public avizat presupune calitate crescuta a continutului si a tipariturii. Ceea ce
Editura Ziua este prezenta la Bookfest 2006 cu o serie de lucrari ce marcheaza schimbarea politicii editoriale. Editarea de carte cu tematica precisa adresata unui public avizat presupune calitate crescuta a continutului si a tipariturii. Ceea ce pare a fi preferinta curenta a publicului din Romania pe fondul inflatiei de titluri si, mai ales, de traduceri cu tinta comerciala.
Editia germana a Albumului AFDPR
La Bookfest este expusa editia in limba germana a Albumului Memorial dedicat victimelor comunismului editat de AFDPR. Aprecierea de care se bucura Constantin Ticu Dumitrescu in strainatate, ca presedinte al Asociatiei organizatiilor fostilor detinuti politici din tarile est-europene si succesul primei editii, in limba romana, a Albumului, au determinat pregatirea editiei in germana. Asociatia pentru victimele dictaturii comuniste din Germania si Fundatia Konrad Adenauer, biroul din Bucuresti, au contribuit la realizarea acestui proiect. Editorul I.N. Sava crede ca Albumul ar putea fi prezentat si la Berlin, daca ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu va oferi suportul diplomatiei romanesti.
Sorin Rosca Stanescu - Marea Provocare, editia engleza
Jurnalismul romanesc nu are, deocamdata, pretentia unei receptii internationale. Intrarea Romaniei in NATO si in UE va face ca alte teme, in afara de copiii institutionalizati si coruptia politicienilor, sa intre in atentia opiniei publice de peste hotare. Ziua face deja primul pas prin publicarea unei selectii din editorialele lui Sorin Rosca Stanescu intr-un volum ce analizeaza relatia cu UE, criza ostaticilor, victoria liberalilor si democratilor in alegerile din 2004 si conflictul dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu. Volumul in engleza intregeste colectia autorului, anterior fiind publicate patru volume in limba romana.
Axa Bucuresti-Washington la Marea Neagra
Editura Ziua a publicat a doua editie a acestei lucrari cu prilejul recentului forum international. Echipa de jurnalisti de politica externa de la Ziua (Victor Roncea, coordonator) au cumulat toate piesele dosarului "Marea Neagra", din ziua in care a fost lansata ideea de catre presedintele Traian Basescu pana astazi. In formatul unui manual universitar, "Axa" contine tot ceea ce s-a spus si scris despre Marea Neagra: analize, comentarii, interviuri, harti si documente. Un sprijin dezinteresat si profesional pentru unul dintre cele mai incisive proiecte diplomatice romanesti.
Antropogeneza si geneza culturii
Constantin Balaceanu Stolnici si Ligia Apavaloae au realizat una dintre cele mai expresive si instructive lucrari de antropologie. Combinatia textului si a imaginii policrome, formatul generos si prezentarea concisa fac din aceasta lucrare un unicat in Romania. Autorii reusesc o performanta, aceea de a prezenta evolutia Planetei de la Big-Bang la omul modern, pe intelesul tuturor, chiar si pentru publicul mai putin avizat. Lucrarea a trezit un interes crescut, dovada comenzile on-line din toata tara.
Alaturi de lucrarile de mai sus, la standul Ziua de la Bookfest se pot gasi si celelalte titluri ale Editurii Ziua. Se ofera reduceri considerabile pentru colectia "Biblioteca Ziua" si pentru manualele universitare. Pentru cititorii din provincie, care nu pot ajunge in aceste zile la targul de carte, toate titlurile sunt disponibile, cu reducerile de la Bookfest, la www.editura.ziua.ro


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.