Colegiul CNSAS ar putea vota astazi daca liderul PC a facut sau nu politie politica.

Cazul Voiculescu va fi dezbatut din nou astazi la CNSAS, iar in discutie vor fi luate si eventuale informatii suplimentare care s-ar putea gasi in microfilmele cerute de la SRI. Insa si pe baza documentelor detinute in acest moment - care formeaza un dosar de retea in doua volume - se poate da un verdict, cred membrii Colegiului.

Din studentie, pina la „Crescent"

Documentele surprind o perioada destul de vasta din viata lui Dan Voiculescu, incepind cu studentia la ASE (1965-1969) si continuind cu munca sa in comertul exterior, mai intii la Tehnoforest (pina in 1970) si apoi la Victrocin (pina in 1982). Din perioada in care a lucrat la firma „Crescent", se pare ca nu exista documente in dosarul de retea.

„SRI e folosit de adversarii politici"

Considerind suspecta declasificarea dosarului sau, Voiculescu i-a cerut directorului SRI, Radu Timofte, sa explice public motivul secretizarii vreme de 16 ani. El crede ca declasificarea a fost generata de nominalizarea de catre PC pentru functia de vicepremier. „Faptul ca imediat dupa acest moment au fost scoase la lumina fel de fel de asa-zise dosare cu privire la persoana mea, descoperite abia acum, releva un lucru extrem de grav pentru procesul demo-cratic din Romania: SRI este inca folosit de actori politici pentru a compromite la momentul oportun adversarii politici", se spune intr-un comunicat al liderului PC, in care notele informative din dosar sint catalogate „banale rapoarte de serviciu, pe care si alte citeva milioane de romani erau obligati, prin natura muncii, sa le faca". Purta-torul de cuvint al SRI, Marius Bercaru, a declarat ca dosarul lui Voiculescu a fost clasificat in 2000 de SRI, fiind con-siderat de siguranta nationala si a fost desecretizat dupa ultima decizie a CSAT, care prevede „reanalizarea in comisiile mixte, cu o alta abordare".