Aflat la Bucuresti pentru lansarea ultimului sau roman - "Tiranul" - aparut la Editura Allfa, scriitorul Valerio Massimo Manfredi participa azi (15 iunie) la o conferinta publica, gazduita, de la orele 19.00, de Institutul Italian de Cultura "Vito Gr
Aflat la Bucuresti pentru lansarea ultimului sau roman - "Tiranul" - aparut la Editura Allfa, scriitorul Valerio Massimo Manfredi participa azi (15 iunie) la o conferinta publica, gazduita, de la orele 19.00, de Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso". Pornind de la romanul "Tiranul", invitatii - alaturi de Manfredi se vor afla scriitorul Eugen Uricariu sI prof. Francesco Servida, directorul adjunct al Institutului Italian de Cultura - vor incerca o "Interpretare literara a opozitiei dintre tiranie si democratie". Evenimentul face parte din seria de manifestari "Iunie italian", organizate impreuna cu Ambasada Italiei la Bucuresti. Maine, la orele 15.00, pe Scena Literara a Salonului cartii Bookfest (Complexul expozitional Romexpo) va avea loc lansarea romanului "Tiranul". In afara autorului, vor fi prezenti prof. dr. Zoe Petre si Radu Gadei, traducatorul cartii. Valerio Massimo Manfredi este profesor de arheologie la universitatea Bocconi din Milano si, inainte de aceasta, a predat si a tinut conferinte in cele mai prestigioase institute de cultura italiene si straine. A condus, de asemenea, o serie de expeditii stiintifice si a luat parte la numeroase campanii de sapaturi in multe localitati din Italia si din alte tari. Colaboreaza ca specialist in epoca antica la "Panorama" si la "Messaggero". De asemenea, coopereaza cu cinematografia si cu televiziunea. In ultimii doi ani, la Editura Allfa i-au mai aparut trilogia "Alexandru cel Mare", "Ultima legiune", "Faraonul nisipurilor", "Akropolis" si "Imparatia dragonilor". (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.