Celebra actrita Daryl Hannah a fost arestata marti alaturi de mai multi imigranti care protestau intr-un parc din sudul Los Angelesului impotriva amplasarii unui depozit in acest loc, relateaza revista People. Arestarile au avut loc in timpul evacuar
Celebra actrita Daryl Hannah a fost arestata marti alaturi de mai multi imigranti care protestau intr-un parc din sudul Los Angelesului impotriva amplasarii unui depozit in acest loc, relateaza revista People. Arestarile au avut loc in timpul evacuarii fortate a parcului aparat de nenumarate staruri ecologiste printre care si starul folk Joan Baez. Parcul din Los Angeles este intretinut de 350 de fermieri, multi dintre ei imigranti, care cultiva aici legume si fructe, inca din anul 1992.
Parcul, care este numit de ocupantii lui "ferma urbana", s-a aflat in proprietatea municipalitatii orasului Los Angeles pentru o perioada de timp, in anii '80, si a fost recuperat de proprietarul acestuia in urma unui proces.
Militantii declara ca nu vor permite distrugerea vegetatiei si inlocuirea ei cu un depozit. Circa 100 de politisti s-au ocupat, marti, de evacuarea parcului si mai multe persoane au fost arestate. Multe celebritati s-au alaturat militantilor, printre care starul folkului american din anii '60, Joan Baez, cantaretul de muzica country Willie Nelson, actorii Danny Glover si Daryl Hannah. Politia a trebuit sa foloseasca forta pentru a o da jos dintr-un copac pe Hannah.
Proprietarul acestui parc a declarat ca este gata sa vanda o parte din teren fermierilor, pentru suma de 16 milioane de dolari, dar acestia nu au reusit sa colecteze aceasta suma, in ciuda sprijinului obtinut din partea celebritatilor si a primarului orasului Los Angeles. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.