Coreea de Sud a primit felicitari din partea rivalilor din Nord, dupa victoria reusita miercuri la Cupa Mondiala de fotbal din Germania, cu Togo (scor 2-1). Oficialii comunisti i-au felicitat pe fratii lor din Sud pentru victorie (prima pentru Coreea
Coreea de Sud a primit felicitari din partea rivalilor din Nord, dupa victoria reusita miercuri la Cupa Mondiala de fotbal din Germania, cu Togo (scor 2-1). Oficialii comunisti i-au felicitat pe fratii lor din Sud pentru victorie (prima pentru Coreea de Sud la CM in afara tarii), cu prilejul sosirii unei delegatii din RPD Coreeana la sarbatorirea implinirii a sase ani de la primul summit Nord-Sud. Aflata acum la a sasea participare, Coreea de Sud a ocupat locul 4 la editia din 2002, pe care a gazduit-o impreuna cu Japonia, dar pana atunci nu reusise sa castige vreun joc la CM. "Sunt foarte bucuros sa vin la Gwangju si sa felicit echipa voastra nationala, pentru victoria din meciul cu Togo", a declarat An Kyong-Ho, unul dintre liderii delegatiei nord-coreene, conform omologului sau din Sud, Paik Nak-Chung. Kim Young-Dae, seful delegatiei guvernamentale de la Phenian, si-a exprimat speranta ca echipa Coreei de Sud se va califica in finala, afirmand ca intreaga Coree de Nord va tine cu ea. Coreea de Sud retransmite meciurile de la Cupa Mondiala si in Coreea de Nord, dar acestea sunt difuzate inregistrat. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.