Cartile din Colectia Audiofiction sunt povesti pentru oameni mari, citite de voci renumite. De curand, Humanitas Multimedia a lansat noi tilturi in aceasta colectie:
l Marguerite Yourcenar - "Povestiri orientale", lectura Oana Pellea, traducere
Cartile din Colectia Audiofiction sunt povesti pentru oameni mari, citite de voci renumite. De curand, Humanitas Multimedia a lansat noi tilturi in aceasta colectie:
l Marguerite Yourcenar - "Povestiri orientale", lectura Oana Pellea, traducere de Petru Cretia; "Inchipuiti-va ca nu sunt decat un ecran transparent prin care textul ajunge la dumneavoastra. Ce privilegiu, ce voluptate de a fi traversat de un text, ca de o fantoma, si de a ramane cu parfumul si amprenta lui..." (Oana Pellea); * Mircea Eliade - "Secretul doctorului Honigberger", lectura Ion Caramitru; "Cititul a devenit un lux. Rasfoitul grabit mai leaga putin viata de vis, alterandu-i insa consistenta. A citi pentru altii presupune o lectura dubla. Una cu ochiul mintii, iar cealalta folosindu-te de voce pentru a da viata nascocirilor din scris. Stai pe scaun, cu textul in fata, microfonul este treaz, benzile se misca, operatorul ti-a facut semn sa incepi. Timpul, viata, personajele curg sonor, iar tu dispari lasandu-te furat de vis. Desigur, al Cuiva care, sI el, s-a asezat pe un scaun si a scris tacut povestea pe care acum te incumeti s-o citesti pentru totI" (Ion Caramitru); * I.L. Caragiale - "O faclie de Paste. La hanul lui Manjoala", lectura Victor Rebengiuc; "Imi place sa citesc cu voce tare. Imi amintesc cum in liceu profesorul de limba romana ma punea sa le citesc colegilor, in clasa, fragmentele literare din manual. A fost primul pas pe care l-am facut catre teatru, catre cariera de actor" (Victor Rebengiuc). (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.