Liderul libian Muammar Gaddafi a condamnat de la Tripoli conducerea Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) pentru faptul ca gireaza si chiar incurajeaza ceea ce el numeste "piata de sclavi", prin care natiunile sarace sunt deposedate de jucatorii
Liderul libian Muammar Gaddafi a condamnat de la Tripoli conducerea Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) pentru faptul ca gireaza si chiar incurajeaza ceea ce el numeste "piata de sclavi", prin care natiunile sarace sunt deposedate de jucatorii talentati, iar in tarile in care ajung acestia sunt supusi unor presiuni rasiste. Printr-un mesaj difuzat pe website-ul sau personal, Gaddafi deplange faptul ca FIFA nu isi canalizeaza eforturile pentru ajutorarea tarilor sarace si nu aboleste aceasta sclavie, "reactivand sistemul sclavagist de comercializare a fiintelor umane din Africa spre Europa si America, dar si din America Latina spre Europa". Gaddafi a criticat, de asemenea, puterea prea mare a cluburilor europene si a proprietarilor acestora. Reactia liderului libian este cel putin curioasa, daca tinem cont de faptul ca fiul sau, Saadi, presedinte al federatiei si capitan al nationalei, a jucat in Serie A, la Perugia (un singur meci, 15 minute contra lui Juventus!), unde a primit si o suspendare de trei luni pentru dopaj, iar acum este legitimat la Udinese. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.