Franta a plecat prost la aceasta Cupa Mondiala, cu un 0-0 impotriva Elvetiei, insa nu scorul, cat mai ales prestatia modesta a fostilor campioni a dezamagit. In ciuda reactiilor negative din intreaga presa internationala, jucatorii si antrenorii fran
Franta a plecat prost la aceasta Cupa Mondiala, cu un 0-0 impotriva Elvetiei, insa nu scorul, cat mai ales prestatia modesta a fostilor campioni a dezamagit. In ciuda reactiilor negative din intreaga presa internationala, jucatorii si antrenorii francezi nu sunt deloc ingrijorati, desi "cocosii galici" nu au mai marcat nici un gol la Cupa Mondiala din finala din 1998! Bineinteles ca s-a vorbit mult ieri in presa franceza despre o posibila revedere a turneului din 2002, cand "les bleus" au parasit competitia din faza grupelor, nereusind nici macar un gol. Totusi, in lotul francez totul este calm. "Trebuia sa fi inceput mai bine, sa fi castigat, dar sunt si aspecte pozitive in jocul nostru", a remarcat Henry, care a fost impotriva Elvetiei doar umbra atacantului feroce de la Arsenal. "Dar nu sunt ingrijorat. Vom castiga meciul urmator, cu Coreea de Sud. Nu va fi usor, asiaticii au jucat semifinala editiei precedente, dar vom avea mai multe spatii, pentru ca nu joaca atat de defensiv ca Elvetia", a mai spus Henry. Franta se afla la un singur meci de recordul negativ al Boliviei, care nu a marcat nici un gol in cinci jocuri consecutive de Cupa Mondiala, dar mijlocasul Dhorasoo promite ca in curand Franta va inscrie. "Vom juca din ce in ce mai bine si ne vom califica", a spus jucatorul intrat pe final in intalnirea cu Elvetia. Antrenorul Raymond Domenech, care se afla in razboi aproape total cu presa din tara sa, deoarece i-a atacat dur pe ziaristii care au urmarit prin gard in antrenament inchis, a refuzat sa marseze pe ideea ca multi dintre titularii sai sunt prea in varsta. "Nu a fost o problema fizica. Jucatorii erau pregatiti din toate punctele de vedere. Acum trebuie sa invingem Coreea de Sud. Ar putea fi un meci tensionat, dar marii jucatori si marile echipe trebuie sa se ridice in astfel de situatii", a comentat Domenech. Franta va intalni duminica echipa asiatica, iar daca nu castiga, sansele de a trece de grupa se reduc dramatic, chiar daca in ultimul meci da piept cu mai modesta Togo. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.