Compania düfa Romania SA, cel mai mare producator de vopseluri decorative din tara noastra, devine de luna aceasta düfa DEUTEK. In 2005, compania düfa Romania a fost achizitionata de fondul de investitii Advent International, valoarea tranzactiei
Compania düfa Romania SA, cel mai mare producator de vopseluri decorative din tara noastra, devine de luna aceasta düfa DEUTEK. In 2005, compania düfa Romania a fost achizitionata de fondul de investitii Advent International, valoarea tranzactiei fiind de aproximativ 15 milioane de euro. Schimbarea intervenita in denumirea companiei are scopul de a evidentia viziunea dupa care s-a ghidat pana acum düfa Romania: satisfacerea nevoilor consumatorilor prin oferirea de produse de calitate superioara la standarde europene utilizand cele mai moderne tehnologii germane. Astfel, düfa Romania devine düfa DEUTEK, iar simbolul vizual al marcii düfa va ingloba si DEUTEK. Cuvantul "deutek" provine din limba germana: deutsche - german si technologie - tehnologie.
"Prin noua denumire a companiei, düfa DEUTEK, facem o promisiune partenerilor nostri ca vom respecta si de acum inainte standardele de calitate cu care i-am obisnuit. Am devenit un reper pentru piata romaneasca si un etalon raportat la standardele de calitate pentru ca am inteles ca inovarea, specializarea si asigurarea calitatii reprezinta fundamentul performantei si atributele unei afaceri de succes", a declarat Gabriel Enache, directorul de marketing al companiei.
düfa DEUTEK este lider al pietei de acoperiri decorative cu desfacere in reteaua de magazine cu o cota de piata valorica de 20,9 la suta. Gama de produse düfa DEUTEK cuprinde produse de zugravit in dispersie apoasa, vopsele si lacuri alchidice, tencuieli decorative, produse pentru renovat, produse speciale de decorare a peretilor. Acest portofoliu este comercializat sub marci de succes care au castigat increderea consumatorilor si utilizatorilor, cum ar fi: düfa - Super Weiss, düfa - Danke!, düfa - Wandfarbe sau düfa - Profi.
düfa DEUTEK este una dintre cele mai dinamice companii ce opereaza pe piata de vopseluri decorative, fiind de altfel si unul dintre cei mai mari producatori din Romania. Compania a fost infiintata in 1997, fiind prezenta in piata de profil sub denumirea de düfa Romania. Produsele decorative comercializate initial erau importate de la grupul german Meffert AG, iar in urmatorii 5 ani acestea au inceput sa fie fabricate pe plan local. In 1998 düfa Romania a demarat productia locala de vopseluri pe baza de apa, fiind rapid urmata de productia de emailuri, lacuri pentru lemn si tencuieli.
In anul 2004 portofoliul de produse a fost separat pe cele doua canale de comercializare, acest pas reprezentand un moment crucial pentru dezvoltarea companiei: produsele destinate consumatorului final sau micilor meseriasi sunt reunite sub marca düfa, fiind distribuite prin intermediul retelei comerciale, iar düfa Profi cuprinde portofoliul de solutii de acoperiri decorative profesionale destinate profesionistilor in domeniu: firme de constructii, arhitecti, firme de decoratiuni interioare.
Dupa achizitionarea companiei de catre Fondul de investitii Advent International, düfa DEUTEK este condusa de o echipa de management puternica si dinamica, coordonata de Bruno Negoita, CEO.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.