Una dintre cele mai mari si expansive companii de retail din Europa - concernul Kaufland - deschide azi un hipermarket la Cluj, acesta fiind al noualea din Romania. Grupul Kaufland se numara printre marii retaileri germani, comercializand atat artico
Una dintre cele mai mari si expansive companii de retail din Europa - concernul Kaufland - deschide azi un hipermarket la Cluj, acesta fiind al noualea din Romania. Grupul Kaufland se numara printre marii retaileri germani, comercializand atat articole food, cat si non-food.
Intrarea Kaufland pe piata romaneasca a avut loc in octombrie anul trecut, prin deschiderea primului hipermarket in Bucuresti, in zona Bucur Obor. In 24 noiembrie a fost inaugurat cel de-al doilea magazin Kaufland in Ramnicu Valcea si a urmat al treilea in 15 decembrie, la Ploiesti. Pe 2 februarie 2006 s-a deschis al patrulea hipermarket Kaufland in Alba Iulia. A urmat Timisoara, in februarie 2006, Baia Mare in 16 martie 2006, Targu Mures in 11 aprilie si Galati in mai.
Investitia din Cluj se ridica la aproximativ 8,5 milioane de euro, magazinul Kaufland si parcarea aferenta ocupand o suprafata de 16.500 metri patrati.
Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co & KG. Grupul Schwarz, cu peste 166.000 de angajati in intreaga Europa, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro, concernul fiind reprezentat de peste 730 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania.
In luna martie a acestui an a fost deschis si in Bulgaria primul magazin Kaufland. Pana in prezent, investitia totala in tara noastra depaseste 160 de milioane de euro. Kaufland Romania a creat pana in momentul actual aproximativ 2.500 de noi locuri de munca, la sediul central, in magazinele din tara, precum si la noul depozit central situat in Parcul Industrial Ploiesti.
Kaufland se ghideaza dupa principiul "totul sub acelasi acoperis", oferind produse variate, care acopera tot necesarul zilnic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.