Astazi isi deschide portile pentru public prima editie a "Bookfest", targ de carte bucurestean care ia locul celui traditional, "Bookarest", organizat timp de un deceniu si jumatate de Fundatia Artexpo. Profitand de conjunctura creata de mutarea "Boo
Astazi isi deschide portile pentru public prima editie a "Bookfest", targ de carte bucurestean care ia locul celui traditional, "Bookarest", organizat timp de un deceniu si jumatate de Fundatia Artexpo. Profitand de conjunctura creata de mutarea "Bookarest" din cladirea Teatrului National, unde o parte din spatiile de expunere au fost cedate Centrului National al Dansului, Asociatia Editorilor din Romania (AER) a anuntat mai intai ca, la doua saptamani dupa "Bookarest" 2006, va organiza un "salon national", apoi a "inghitit" targul cel mare, "Bookfest" devenind el international, cu sprijinul - initial - al Ministerului Culturii si Cultelor. Ulterior, celelalte asociatii de editori au protestat impotriva favorizarii AER de catre MCC. In urma negocierilor, urma ca AER sa predea organizarea "Bookfest", dupa prima editie, unei institutii independente, Casa Cartii. Dar AER a declansat un conflict cu MCC si "a rupt relatiile", dand de inteles ca nu va mai ceda organizarea targului.
Conform organizatorilor, la "Bookfest" vor fi peste 200 de expozanti, pe o suprafata de 8.600 de metri patrati, AER dorind sa ofere "o noua imagine pentru ceea ce inseamna un salon de carte: spatii mai generoase, o atmosfera placuta pentru cei care iubesc cartea si doresc sa o onoreze, evenimente-spectacol, menite sa aduca laolalta publicul si autorii cei mai indragiti". Dupa inaugurarea festiva de ieri seara, "Bookfest" va fi deschis pentru vizitatori pana duminica, la Romexpo, in halele 13-15, azi si maine intre orele 9.30-20.00, vineri pana la 22.00 si duminica pana la 19.00. Din pacate, a fost introdusa o taxa de intrare ridicata, de 40.000 ROL. (D.C)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.