Presedintele ANFP, Birtalan József, a prezentat cu ocazia unei vizite la Agentia Nationala a Functionarilor Publici, a expertului SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management), Francisco Cardona, ultimele modificari aduse Legii nr. 18
Presedintele ANFP, Birtalan József, a prezentat cu ocazia unei vizite la Agentia Nationala a Functionarilor Publici, a expertului SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management), Francisco Cardona, ultimele modificari aduse Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, si stadiul proiectelor legislatiei secundare.
Principala tema pe agenda intalnirii a fost salarizarea unitara a functionarilor publici, iar optiunile salariale au fost discutate impreuna cu expertul SIGMA, functionarii publici din cadrul ANFP si consultantii companiei Bannock.
Participantii la discutii au incercat sa gaseasca un model matematic aplicabil salarizarii unitare a functionarilor publici, in concordanta cu specificul realitatii romanesti si circumstantele economice ale Romaniei.
Discutiile s-au axat pe modificarile aduse de noul act normativ: descentralizarea atributiilor ANFP, introducerea sistemului de promovare rapida si a conditiilor suplimentare de studii pentru functionarii publici care ocupa functii de conducere, dezvoltarea conceptului de mobilitate in cadrul functiei publice.
De asemenea, s-a discutat si despre noua clasificare a functiilor publice (de stat, functii publice teritoriale si functii publice locale), modificarea conditiilor de transfer, modificarile survenite in structura categoriei inaltilor functionari publici si aparitia functiei de inspector guvernamental.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.