Delegatia Jeunesses Musicales Romania (JMR) a participat, in perioada 1-4 iunie, la 1st Balkan Performing Arts Market 2006 (BPAM), eveniment realizat de Organizatia Culturala Elena in colaborare cu Ministerul de Cultura al Greciei, cu suportul minist
Delegatia Jeunesses Musicales Romania (JMR) a participat, in perioada 1-4 iunie, la 1st Balkan Performing Arts Market 2006 (BPAM), eveniment realizat de Organizatia Culturala Elena in colaborare cu Ministerul de Cultura al Greciei, cu suportul ministrului de resort, George Voulgarakis. In cadrul evenimentului, JMR si-a prezentat programele viitoare: Concursul International de Jazz Bucuresti, Turneul Laureatilor, Concursul International de Muzica Bucuresti - vioara, compozitie.
Prima editie a Concursului International de Jazz din Bucuresti se va desfasura in perioada 7-13 mai 2007. Competitia este deschisa muzicienilor - instrumentisti sau vocalisti - iar termenul de inscriere este 10 februarie 2007. Premiile, in valoare totala de 7000 de euro, vor fi decernate de un juriu de specialitate format din personalitati ale vietii muzicale internationale. Turneul Laureatilor reprezinta un eveniment de promovare si prezentare a muzicenilor premiati in cadrul ultimelor editii ale Concursului International de Muzica Bucuresti, organizat de JMR, si consta in sustinerea unei serii de concerte de exceptie. Competitia se desfasoara alternativ pentru diferite discipline: vioara, flaut, pian, clarinet, compozitie si include patru categorii de varsta. Cea de-a doua editie a Turneului Laureatilor va avea loc in octombrie 2006 sI isi propune extinderea ariei de desfasurare. Se au in vedere mai multe orase: Bucuresti, Sibiu, Brasov, Targu-Mures, Constanta, Cluj, Oradea, Baia-Mare, Timisoara, Arad si Ploiesti. Cea de-a XIV-a editie a Concursului International de Muzica Bucuresti se va desfasura intre 7-13 mai 2007 si are ca discipline vioara si compozitia; prima are patru categorii de varsta (pana la 10, 14, 18 si 30 ani) si premii in valoare de 10.000 euro; cea de a doua se adreseaza compozitorilor pana la 35 de ani si cuprinde doua categorii: A - lucrari solo pentru flaut, clarinet, vioara, pian sau lucrari duo pentru flaut-pian, clarinet-pian, vioara-pian si B - lucrari pentru orchestra de coarde.
Desfasurat la Salonik, BPAM a reunit peste 3000 de operatori culturali si artisti din 12 tari balcanice, dar nu numai. Scopul acestei intalniri multiculturale l-a constituit prezentarea activitatii fiecarui participant pe o piata artistica globala pentru imbunatatirea dialogului intercultural, promovarea creativitatii si cresterea mobilitatii artistilor. Prin cele 170 de spectacole, 200 de pavilioane de expozanti si prezenta a 30 de personalitati internationale, BPAM s-a configurat ca o platforma de comunicare, cooperare si promovare a actorilor culturali contemporani din zona Balcanilor. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.