Romanii scapa de cozile interminabile de la granite. De la 1 ianuarie 2007, ei nu vor mai fi controlati de politistii de frontiera la iesirea din tara. Verificarile se vor face doar la revenirea in Romania dintr-un alt stat membru al UE, a anuntat, i
Romanii scapa de cozile interminabile de la granite. De la 1 ianuarie 2007, ei nu vor mai fi controlati de politistii de frontiera la iesirea din tara. Verificarile se vor face doar la revenirea in Romania dintr-un alt stat membru al UE, a anuntat, ieri, Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor. Practic, de la inceputul anului viitor, cetatenii care doresc sa treaca frontiera spre Ungaria sau Bulgaria vor fi supusi unui singur control, la intrarea in aceste tari.
Ieri, Blaga a dispus conducerii Politiei de Frontiera sa demareze din timp demersurile privind colaborarea cu autoritatile din Ungaria si Bulgaria pentru a crea posibilitatea introducerii controlului pe un singur sens, chiar din momentul aderarii.
Ministrul Vasile Blaga a aratat ca aderarea la UE va duce totodata la eliminarea conditiilor prevazute in prezent pentru calatoriile in strainatate, respectiv obligativitatea detinerii si prezentarii la frontiera a unor sume de bani care sa acopere costurile intretinerii. "De la 1 ianuarie 2007, cetatenii romani vor calatori in strainatate doar cu pasaportul si, in viitorul apropiat, doar cu cartea de identitate", a declarat Vasile Blaga.
Pana in momentul aderarii, actualele conditii privind regimul trecerii frontierei raman in vigoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.