Bogatele monarhii petroliere din zona Golfului, care au realizat puternice rate de crestere in ultimii doi ani de zile datorita evolutiei favorabile a preturilor la petrol, vor avea parte de un nou an de crestere in 2006, in ciuda unei violente corec
Bogatele monarhii petroliere din zona Golfului, care au realizat puternice rate de crestere in ultimii doi ani de zile datorita evolutiei favorabile a preturilor la petrol, vor avea parte de un nou an de crestere in 2006, in ciuda unei violente corectii a pietei lor bursiere.
PIB-ul celor sase membri ai Consiliului de cooperare din Golf (CCG) a cunoscut o crestere medie anuala de 2,5% in intervalul 1998-2002, marcat de o cadere a cotatiilor la petrol. Aceasta rata a crescut insa pana la 6,8%, se arata in ultimul raport FMI pentru aceasta zona. Pe 2006 cresterea se asteapta sa se situeze in jurul a 6,4%.
Monarhiile CCG (Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Qatar, Bahrein si Oman) pompeaza impreuna aproape 16 milioane de barili de titei pe zi, pe langa marile cantitati de gaze naturale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.