Incepand cu 1 ianuarie 2006, veniturile realizate din dividende distribuite persoanelor fizice vor fi impozitate cu 16%, precizeaza un comunicat al ANAF. Obligatia calcularii si retinerii impozitului revine persoanelor juridice odata cu plata dividen
Incepand cu 1 ianuarie 2006, veniturile realizate din dividende distribuite persoanelor fizice vor fi impozitate cu 16%, precizeaza un comunicat al ANAF. Obligatia calcularii si retinerii impozitului revine persoanelor juridice odata cu plata dividendelor catre actionari sau asociati.
In cazul in care dividendele sunt distribuite actionarilor sau asociatilor persoane juridice, impozitul pe dividende se stabileste prin aplicarea unei cote de impozit de 10% asupra dividendului brut platit catre persoana juridica romana.
Aceste informatii pot fi obtinute si prin accesarea site-ului anaf.mfinante.ro in cadrul domeniului Asistenta contribuabili/Intrebari frecvente/Impozit pe profit sau Impozit pe venit. Potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, incepand cu 1 ianuarie 2007, veniturile obtinute din dividende vor fi impozitate cu o cota de 16%


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.