Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a atribuit contractul de constructie a pasajului suprateran de la Basarab asocierii dintre consortiul de firme italienesti si spaniole ASTALDI SpA - FCC CONSTRUCCION SA. Gheorghe Udriste, director ''Transporturi,

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a atribuit contractul de constructie a pasajului suprateran de la Basarab asocierii dintre consortiul de firme italienesti si spaniole ASTALDI SpA - FCC CONSTRUCCION SA. Gheorghe Udriste, director ''Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei'' in cadrul PMB, a anuntat ieri, castigatorul licitatiei pentru constructia pasajului denivelat superior Basarab: ''Astazi (n.r. ieri), Comisia de licitatie stabilita prin dispozitia primarului general al Capitalei s-a intrunit in ultima sedinta in care s-a concluzionat in final asupra castigatorului licitatiei privind construirea pasajului suprateran de la Basarab. Decizia a fost luata in unanimitate de catre toti membrii comisiei pe baza propriilor cercetari, a analizelor ofertelor si pe baza solutiilor stabilite de consultant. S-a decis sa se atribuie contractul de constructie a pasajului suprateran de la Basarab asocierii dintre consortiul de firme italienesti si spaniole ASTALDI SpA - FCC CONSTRUCCION SA''.
Gheorghe Udriste a adaugat ca se preconizeaza ca lucrarea sa fie realizata in 28 de luni, ''fata de alte propuneri care au existat''. Potrivit declaratiilor directorului ''Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei'', in perioada imediat urmatoare se va trece la negocierea contractului. Dupa perioada impusa de lege pentru eventuale contestatii (7-10 zile) PMB va semna contractul de executie a lucrarilor la Pasajul suprateran de la Basarab.
''Valoarea contractului este de 396,3 milioane RON, fara TVA, fata de 470,5 milioane RON, fara TVA, cat a alocat initial Municipalitatea pentru acest proiect. Solutia tehnica aleasa este o solutie alternativa, care schimba total forma solutiei de baza'', a explicat Udriste.
Ofertele depuse pentru achizitia publica a lucrarii de executie ''Pasaj denivelat superior Basarab'' au fost deschise la 31 martie a.c. Caietele de sarcini au fost cumparate de 58 de firme, dintre care sapte au depus oferta in termenul stabilit. Pentru acest obiectiv a fost prevazuta posibilitatea de a depune oferte alternative, diferite fata de proiectul de baza, propus de Municipalitate. Cei sapte ofertanti au depus in total 17 variante de solutii tehnice.
Ofertele financiare ale firmelor participante la licitatie au variat intre 363 milioane RON si 514 milioane RON, fara TVA, in cazul variantelor de baza, si intre 339 milioane RON si 511 milioane RON, fara TVA, in cazul variantelor alternative.

Gabriela Vlasceanu / gabriela.vlasceanu@curierulnational.ro

Directorul subsidiarei Astaldi - arestat pentru relatii cu mafia si proasta reabilitare a unui drum


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.