Argentina si Ucraina ar trebui sa dispute finala Cupei Mondiale de fotbal la 9 iulie, daca performantele din fotbal ar depinde de cele ale Burselor de Valori, potrivit unui studiu realizat de Goldman Sachs, citat de Reuters. Obiectivul raportului "Cu
Argentina si Ucraina ar trebui sa dispute finala Cupei Mondiale de fotbal la 9 iulie, daca performantele din fotbal ar depinde de cele ale Burselor de Valori, potrivit unui studiu realizat de Goldman Sachs, citat de Reuters. Obiectivul raportului "Cupa Mondiala si Economia 2006" a fost de a identifica o legatura intre economiile statelor ale caror echipe participa la turneu si performantele sportive ale acestora.
Intrebarea ridicata de studiu este: "Exista vreo legatura intre fotbal si economie, sau cautam doar un motiv de amuzament?". Raportul identifica legaturi intre economie si performantele in fotbal, cel putin pentru unele dintre tari. Astfel, echipele nationale din sase state membre ale Grupului celor sapte natiuni industrializate ale lumii se afla in topul primelor 20 din lume, potrivit FIFA.
Mai mult, Goldman Sachs compara performantele bursiere ale statelor ale caror reprezentative au fost finaliste ale Cupei Mondiale, de la finala de acum patru ani si pana in prezent. Concluzia este ca statele in care Bursele de Valori au o evolutie pozitiva au sanse sa fie reprezentate in finala turneului fotbalistic din acest an. Analizand situatia ultimilor patru ani, Bursa ucraineana de Valori este in frunte, urmata la mica distanta de cea argentiniana. Arabia Saudita se afla pe pozitia a treia, iar Brazilia, considerata printre favorite, este pe locul al patrulea. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.