Radu Stroe, ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, a negat ca documentul pe care i l-a inmanat presedintele Basescu la ceremonia de investitura ar putea sa-i ameninte cariera politica. Intr-o declaratie remisa presei, Stroe sustine ca fila
Radu Stroe, ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, a negat ca documentul pe care i l-a inmanat presedintele Basescu la ceremonia de investitura ar putea sa-i ameninte cariera politica. Intr-o declaratie remisa presei, Stroe sustine ca fila contine stenograma unei discutii pe care Stroe ar fi avut-o cu Basescu, de fata fiind si alte oficialitati.
"Informatiile respective nu reprezinta o amenintare pentru mine si pentru cariera mea politica, ci dimpotriva. Sunt surprinse puncte de vedere convergente cu declaratiile si actiunile mele politice, legate de un subiect aflat in acel moment in centrul atentiei publice", afirma Stroe.
Acesta a tinut sa infirme speculatiile din presa referitoare la faptul ca "darul" primit de la Basescu ar contine informatii referitoare la colaborarea actualului ministru cu Securitatea. Stroe a precizat ca nu numai ca nu a fost informator al Securitatii, dar a avut dosar de urmarire informativa si de obiectiv.
Fostul presedinte al Comisiei parlamentare de control al SRI a spus ca nu a prezentat jurnalistilor textul inmanat din cauza nivelului de clasificare incert pe care il are acesta.
"Judecand dupa natura relatiilor mele cu seful statului, am inteles inca de la inceput ca pot fi pus in fata unei capcane: aceea de a da publicitatii, sub presiunea jurnalistilor, continutul unui document clasificat.
Opiniile domnului presedinte Traian Basescu despre caracterul filei respective nu devin automat acte normative si, in ciuda asigurarilor prezidentiale, as fi putut risca sa intru sub incidenta legii", a afirmat Stroe criticandu-l pe presedinte fata de maniera acestuia de a trata subiecte delicate in spatiul public si parlamentar.
De altfel, relatiile incordate dintre Basescu si Stroe sunt bine cunoscute.
Ministrul a anuntat ca va face public continutul "filei buclucase", dupa cum o numeste el. Dar asta doar dupa ce se va stabili daca aceasta contine sau nu informatii clasificate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.