Compania de telecomunicatii Ericsson va vinde serviciile sale de aparare firmei conationale Saab pentru 3,8 miliarde de coroane suedeze (412,4 milioane de euro), informeaza Reuters.
Ericsson precizeaza ca cedarea filialei Ericsson Microwave Sy
Compania de telecomunicatii Ericsson va vinde serviciile sale de aparare firmei conationale Saab pentru 3,8 miliarde de coroane suedeze (412,4 milioane de euro), informeaza Reuters.
Ericsson precizeaza ca cedarea filialei Ericsson Microwave Systems (EMW) si a participatiei sale de 40% la Saab Ericsson Space, respectiv a pachetului de 20% din titlurile consortiului IG JA si a actiunilor detinute la companiile mixte Thales EAW Systems si Ericsson Saab Surveillance Systems AB ar trebui sa genereze un profit de aproximativ 3 miliarde de coroane.
Tranzactia, care se asteapta a fi incheiata in septembrie, implica un transfer de 1.250 de angajati firmei Saab si va echilibra costurile restructurarii anuntate de Ericsson dupa achizitionarea grupului Marconi. In context, directorul general al companiei Ericsson, Carl-Henric Svanberg, a declarat ca "activitatile de aparare au astazi o pondere din ce in ce mai mica in raport cu activitatile de baza ale companiei".
La ora actuala Saab este prezent in aeronautica si securitatea spatiului si dispune de o cifra de afaceri de aproximativ 19 miliarde de coroane in comparatie cu Ericsson.
Ericsson detine cateva activitati de aparare in care isi desfasoara activitatea un numar de aproximativ 300 de angajati.
EMV a furnizat echipamente de comunicatii si radare pentru sectorul de aparare permitand sa supravegheze linia aeriena Giraffe si Aeroportul Erieve.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.