Fondurile deschise de investitii au scazut saptamana trecuta, in medie, cu 0,55%. Randamentul cumulat a fost de minus 2,55%, fata de inceputul anului.
Saptamana trecuta, fondurile au inregistrat o scadere aproape generala, in timp ce cu o sapt
Fondurile deschise de investitii au scazut saptamana trecuta, in medie, cu 0,55%. Randamentul cumulat a fost de minus 2,55%, fata de inceputul anului.
Saptamana trecuta, fondurile au inregistrat o scadere aproape generala, in timp ce cu o saptamana in urma inregistrau cele mai mari randamente cumulate, avand insa si cel mai ridicat grad de risc, conform datelor Intercapital Invest, citate de Rompres.
Cea mai mica scadere dintre fondurile de actiuni a inregistrat-o fondul Oportunitati Nationale cu 1,58% de la inceputul anului, urmat de Active Dinamic cu minus 3,53%, BT Maxim cu minus 3,97%, Omninvest - minus 4,76%, Star Next - minus 5,80%, KD Maximus - minus 6,02 procente, Intercapital - minus 6,84%, Napoca - minus 7,72%, BCR Expert - minus 10,24%.
In ceea ce priveste fondurile diversificate, acestea au scazut de la inceputul anului. Cele mai mici deprecieri au fost inregistrate de Fondul Transilvania - 1,46% si BCR Dinamic - 1,97%. Restul organismelor de plasament colectiv de acest tip au suferit scaderi mai severe, Star Focus - 3,2 procente, Concerto - 3,66%, Capital Plus - 3,66%, Integro - 4,78%, Bancpost Active Balanced - 4,97%, FCEx - 4,99 procente si Fortuna Classic a inregistrat o scadere de 6,97%.
Pe primul loc la fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix, s-a situat Orizont, cu o crestere de 5,6% si Fortuna Gold - 2,12%. Europa Obligatiuni a scazut cu 3,97% de la inceputul anului. Fondurile monetare Stabilo, Bancpost Plus si Simfonia 1 au crescut cu 2,42%, 2,08% si respectiv 1,99%.
Saptamana trecuta, cele mai performante fonduri au fost Fortuna Clasic - dintre fondurile diversificate, Orizont - in categoria fondurilor de obligatiuni si instrumente cu venit fix si BT Maxim, la fondurile de actiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.