Instabilitatea pietelor financiare a determinat compania Africa Israel (AFI) sa amane cu sase luni vanzarea a 30 la suta din actiunile subsidiarei sale europene. Vanzarea pachetului, estimat la 100 de milioane de euro, trebuia sa aiba loc luna aceast
Instabilitatea pietelor financiare a determinat compania Africa Israel (AFI) sa amane cu sase luni vanzarea a 30 la suta din actiunile subsidiarei sale europene. Vanzarea pachetului, estimat la 100 de milioane de euro, trebuia sa aiba loc luna aceasta.
Oferta publica a companiei de investitii imobiliare cu sediul in Tel Aviv a fost insa amanata pana la sfarsitul anului, ea urmand sa fie intermediata de HSBC Holdings.
AFI Europe este detinuta in proportie de 79% de Africa Israel Investment. Activitatea grupului european consta in derularea de investitii imobiliare pe piata central si est-europeana. In Romania, AFI Europe este prezenta prin subsidiara Africa-Israel Properties.
Africa Israel Investments va construi, in colaborare cu Fondul de investitii Broadhurst, un mall in Bucuresti cu o suprafata de 53.000 de metri patrati pe o suprafata de 12 hectare din fostul teren al fabricii UMEB. Finalizarea proiectului, evaluat la 200 de milioane de euro si denumit Cotroceni Park, este preconizata pentru sfarsitul anului 2007 sau inceputul anului 2008.
Indicele FTSE 100 care listeaza cotatiile celor mai importante companii europene a scazut cu 7,5% ca urmare a temerilor legate de cresterea ratei dobanzii. Actiunile AFI tranzactionate la Bursa din Tel Aviv au scazut cu 5,37 %, situandu-se in prezent la 47,32 de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.