Ministrii de Externe din statele membre UE vor recunoaste oficial astazi independenta Muntenegrului, fosta republica iugoslava care a decis sa se separe de Serbia in urma unui referendum desfasurat luna trecuta, se arata intr-un proiect de declaratie
Ministrii de Externe din statele membre UE vor recunoaste oficial astazi independenta Muntenegrului, fosta republica iugoslava care a decis sa se separe de Serbia in urma unui referendum desfasurat luna trecuta, se arata intr-un proiect de declaratie citat de Reuters. Demersul reprezinta o formalitate dupa ce republica din vestul Balcanilor a consfintit desprinderea de fosta Iugoslavie prin depasirea pragului de 55 de procente impus de Bruxelles, in referendumul desfasurat in urma cu aproximativ o luna. "Uniunea Europeana si membrii sai au decis, prin urmare, sa dezvolte in continuare relatiile cu Republica Muntenegru in calitatea sa de stat suveran si independent, tinand cont de rezultatul referendumului si de actele parlamentare mentionate", se arata intr-o declaratie care va fi publicata luni. Proiectul de declaratie, aprobat joi de ambasadorii statelor membre UE, nu face referire la un proces de negociere accelerat pentru eventuala candidatura a Muntenegrului la UE, mentionand doar "perspectiva europeana" a tuturor statelor din vestul Balcanilor. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.