O grupare infractionala care trafica tinere in Spania, obligandu-le sa se prostitueze, a fost anihilata de procurorii de la Crima Organizata din cadrul Ministerului Public.
Cei noua membri au fost trimisi in judecata sub aspectul savarsirii i
O grupare infractionala care trafica tinere in Spania, obligandu-le sa se prostitueze, a fost anihilata de procurorii de la Crima Organizata din cadrul Ministerului Public.
Cei noua membri au fost trimisi in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, cinci in stare de arest preventiv - Remus Bus, Marian Istrati, Alexandru Scorfie, Pompilica Tigau, Gherghina Vlad, doi in libertate - Sinel Anton, Florian Tigau si doi in lipsa - Petre Ilie si Aurel Constantin Tudor.
Potrivit rechizitoriului, tinerele erau racolate din diferite judete ale tarii si ajutate sa-si obtina pasapoarte. In cazul in care nu aveau astfel de documente, le erau platite cheltuielile de calatorie, iar dupa ce ajungeau in Spania li se luau actele de identitate (minorele primeau documente contrafacute) si erau fortate, prin violente fizice si verbale, sa se prostitueze.
Banii obtinuti din practicarea de catre tinere a prostitutiei erau luati de inculpati prin intermediul fetelor pe care le desemnau ca supraveghetoare ale victimelor.
In ceea ce priveste modul de operare, procurorii subliniaza ca reteaua era bine structurata si organizata.
Astfel, existau persoane desemnate sa identifice viitoarele victime in randul tinerelor cu nivel scazut de educatie sau financiar, care erau ulterior contactate de alte persoane care le promiteau un post bine platit in strainatate.
Alti membri se ocupau de obtinerea pasapoartelor turistice in regim de urgenta, cazarea fetelor pana la momentul plecarii si transportul pana la frontiera Romaniei, de unde erau preluate si insotite in Spania de alti indivizi.
Dosarul a fost inaintat spre competenta solutionare Tribunalului Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.