MIE si MJ vor incepe o campanie de constientizare si prevenire, in randul publicului, a efectelor coruptiei, masura stabilita impreuna cu CE, singurele costuri implicate fiind cele cu materialele informative, in valoare de 40.000 de euro, a anuntat m
MIE si MJ vor incepe o campanie de constientizare si prevenire, in randul publicului, a efectelor coruptiei, masura stabilita impreuna cu CE, singurele costuri implicate fiind cele cu materialele informative, in valoare de 40.000 de euro, a anuntat ministrul Integrarii, Anca Boagiu. Ea a mentionat ca realizarea si difuzarea spoturilor audio si video se vor face pe baza de voluntariat si sprijin de la mass-media, singurele costuri implicate de campanie fiind cele legate de materialele informative ce vor fi distribuite. Campania va fi initiata de Ministerul Integrarii si de Ministerul Justitiei, impreuna cu Directia Generala Administrativa. Boagiu a precizat ca, alaturi de adoptarea legilor privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate si de finantare a partidelor politice, campania a fost ceruta de Comisia Europeana, ca o masura pe care autoritatile romane trebuie sa o ia pentru combaterea coruptiei. Ea a subliniat ca in lista de masuri ("To do List'') mai este mentionata continuarea luptei desfasurate de DNA impotriva coruptiei. "Adoptarea acestora este foarte importanta in reforma Justitiei si in lupta impotriva coruptiei. Daca reformele in aceste domenii se dovedesc reversibile, atunci exista pericolul amanarii datei aderarii", a spus Boagiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.