In primul trimestru al acestui an, importurile Romaniei de produse agroalimentare s-au cifrat la 149 milioane euro, in crestere cu 35% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit unui studiu realizat de Comisia Nationala de Prognoza. Crestere
In primul trimestru al acestui an, importurile Romaniei de produse agroalimentare s-au cifrat la 149 milioane euro, in crestere cu 35% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit unui studiu realizat de Comisia Nationala de Prognoza. Cresterea s-a datorat in principal majorarii importurilor de carne cu 20 milioane euro, precum si cresterii importurilor la produse alimentare cu 77 milioane euro. In acelasi timp importul de cereale a scazut cu 3,3 milioane euro. Tot in primul trimestru al acestui an exporturile romanesti de produse agroalimentare a crescut cu aproape 23% adica 26 milioane euro, fata de cresterea de doar 3,8% inregistrata in primul trimestru al anului trecut. Expansiunea importurilor intr-un ritm mai rapid cu 6,5% decat cel al exportului a condus la majorarea deficitului comercial cu 49,5%, fata de deficitul comercial inregistrat in aceeasi perioada a anului 2005. Un factor important in cresterea deficitului l-au avut produsele agroalimentare, care au inregistrat un deficit de 433,4 mil. euro, adica 18,4% din totalul deficitului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.