China a instalat camere web in muntii cetosi din Sichuan pentru ca iubitorii de animale din intreaga lume sa poata urmari ce fac ursii panda in salbaticie, serviciul fiind lansat pe site-ul oficial al Wolong Giant Panda Reservation and Research Centr
China a instalat camere web in muntii cetosi din Sichuan pentru ca iubitorii de animale din intreaga lume sa poata urmari ce fac ursii panda in salbaticie, serviciul fiind lansat pe site-ul oficial al Wolong Giant Panda Reservation and Research Centre, transmite Reuters.
Wolong Giant Panda Reservation and Research Centre adaposteste 154 de ursi panda salbatici si aproximativ 80 de ursi panda uriasi, nascuti in captivitate. Programul "PandaCam" va rula timp de 20 de minute pe zi, animalele avand parte de intimitate la sfarsitul saptamanii.
Site-ul oficial al organizatiei a pus la dispozitia iubitorilor acestei specii de urs o versiune in limba engleza, acestia avand dreptul sa realizeze fotografii utilizand camerele web daca reusesc sa raspunda corect la o serie de intrebari despre panda.
Ursii panda care traiesc in salbaticie sunt o specie protejata, fiind pe cale de disparitie. Inmultirea lor in captivitate este foarte dificila. Se estimeaza ca, in prezent, in salbaticie traiesc aproximativ 1.600 de exemplare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.