Daca te afli in zona Arcului de Triumf si te ajunge foamea sau vrei sa stai la un pahar de vorba, restaurantul "Triumf - Casa Taraneasca" te asteapta cu ospitalitatea tipic romaneasca. Localul este amenajat in stil rustic, cu atat bun gust si interes
Daca te afli in zona Arcului de Triumf si te ajunge foamea sau vrei sa stai la un pahar de vorba, restaurantul "Triumf - Casa Taraneasca" te asteapta cu ospitalitatea tipic romaneasca. Localul este amenajat in stil rustic, cu atat bun gust si interes pentru detaliul original, incat ai impresia ca te afli intr-una dintre casele Muzeului Satului. Structurat pe doua nivele, spatiul ofera nu doar un loc linistit si aerisit de luat masa, dar si placerea de a fi inconjurat de obiecte de arta traditionala populara. Aceasta este creata manual si cuprinde o colectie insemnata de obiecte rare si vechi: ceramica de Horezu, tamplarie maramureseana, cergi tesute la Sapanta - Maramures, icoane ortodoxe in stil bizantin si grecesc, pictura rara pe lemn si sticla, tapiserii manuale lucrate de calugaritele de la Piatra Neamt, fiare de calcat cu carbuni, vartelnite, samovare, butoaie. Atmosfera este vie la propriu, prin prezenta unei veritabile gradini zoologice in miniatura: papagali, nimfe, vrabiute australiene, gaini pitice, iepuri, porci de Guineea, zboara, misuna si amusina in spatii special amenajate.
Oferta gastronomica se afla, firesc, la inaltimea si in stilul ambientului, cele mai cautate fiind specialitatea bucatarului, "Muschiul Triumf", saramura de crap si cea de pui, ciorba de burta, tochitura moldoveneasca, pulpa de berbecut la cuptor. Papanasii si prajiturile de casa (cu mere, cu branza si stafide si cu nuci) sunt ca la mama acasa. Din oferta de vinuri, gazdele ne recomanda un Sauvignon Blanc de Colinele Dobrogei si o Feteasca Neagra de Dealul Mare.
Serviciile impecabile, mancarea si atmosfera rustica fac din restaurantul "Triumf - Casa Taraneasca" un loc in care revii cu placere de fiecare data.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.