Prefectul judetului Bacau, Gabriel Berca, a anuntat, ieri, ca este nemultumit de activitatea catorva directori de institutii din judet. Iulian Arbunea, directorul Oficiului Judetean de Geodezie si Cartografie, Radu Ababei, inspectorul general al Insp
Prefectul judetului Bacau, Gabriel Berca, a anuntat, ieri, ca este nemultumit de activitatea catorva directori de institutii din judet. Iulian Arbunea, directorul Oficiului Judetean de Geodezie si Cartografie, Radu Ababei, inspectorul general al Inspectoratului scolar Judetean, si Haralambie Irimescu, inspectorul-sef al Inspectoratului Teritorial de Munca, au fost nominalizati de prefect in cadrul unei conferinte de presa. Gabriel Berca este nemultumit, in primul rand, de implicarea politicului in treburile serviciilor publice. "Imi doresc ca presedintii partidelor politice din Bacau sa citeasca atent Legea 340 pentru a vedea ca prefectul este cel care conduce serviciile publice deconcentrate", a precizat prefectul Berca. In luna august se vor face evaluari stricte ale fiecarui serviciu, urmand ca sefii de institutii luati in "colimator" sa fie schimbati. Cel care a primit majoritatea reprosurilor a fost Radu Ababei, seful Inspectoratului scolar Bacau. Lui i s-au reprosat modul de organizare a concursurilor pentru posturile de directori si, mai ales, faptul ca "a politizat actul de invatamant. Invatamantul trebuie sa aiba o cat mai mica coloratura politica cu putinta. Mai ales in sate, acolo unde invatatorul poate influenta semnificativ lucrurile".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.