Ranbaxy Laboratories Limited a anuntat finalizarea procesului de achizitie a 96,7% din actiunile Terapia SA de catre Ranbaxy Netherlands BV, ca urmare a aprobarii tranzactiei de catre Consiliul Concurentei din Romania.
Anterior, compania a anu

Ranbaxy Laboratories Limited a anuntat finalizarea procesului de achizitie a 96,7% din actiunile Terapia SA de catre Ranbaxy Netherlands BV, ca urmare a aprobarii tranzactiei de catre Consiliul Concurentei din Romania.
Anterior, compania a anuntat achizitia pachetului de actiuni de la Terapia Holding BV pentru suma de 324 milioane de dolari. ''Tranzactia combina forta celor doua companii si creeaza premisele unei puternice evolutii pe piata farmaceutica romaneasca, in cadrul Uniunii Europene, precum si pe pietele din Comunitatea Statelor Independente (CSI). Unificarea operatiunilor Terapia cu activitatile deja existente ale Ranbaxy in Romania conduce la prezenta celei mai mari companii de generice de pe piata romaneasca si la marirea prezentei Ranbaxy pe pietele din CSI, caracterizate printr-un ritm de crestere rapid'', sustin reprezentantii Ranbaxy.
''Ma voi folosi de aceasta ocazie pentru a ura bun venit tuturor angajatilor Terapia in familia Ranbaxy. Odata cu finalizarea tranzactiei, Romania devine a treia cea mai mare piata pentru noi in termeni de venit. Ne angajam sa transformam operatiunile din aceasta tara intr-un centru strategic pentru a servi nu doar pietele locale, ci si intreaga regiune Pan Europeana. De asemenea, vom continua sa ne fortificam prezenta la nivel global, in special in zonele geografice cheie'', a spus Malvinder Singh, reprezentant Ranbaxy.

''Suntem multumiti cu ritmul in care a decurs tranzactia''

In acelasi timp, Peter Burema, presedinte Ranbaxy pentru Europa, CSI, Africa si America Latina, a declarat ca ''decizia noastra de a ne intari pozitia in Romania subliniaza increderea pe care o avem in potentialul acestei piete. Suntem multumiti cu ritmul in care a decurs tranzactia. Acum obiectivul nostru este sa realizam integrarea celor doua organizatii in asa fel incat sinergiile acestora din punctul de vedere al cercetarii si dezvoltarii, productiei, alinierii produselor si distributiei sa fie resimtite repede si usor pe piata".
Ca urmare a deciziei Adunarii Generale a Actionarilor organizata saptamana trecuta, Consiliul de Administratie al Terapia contine patru noi administratori numiti de catre Ranbaxy - Ram S. Ramasundar, Peter Burema, Pushpinder Bindra si Vasilica Irimia.
Terapia este cea mai mare companie independenta de generice din Romania, infiintata in 1921, iar numele sau este un brand puternic. Nivelul vanzarilor pro-forma in 2005 a fost de aproximativ 80 milioane de dolari. Caracterizata printr-un traseu remarcabil din punct de vedere al evolutiei si profitabilitatii, compania se afla astfel intr-un punct favorabil pentru a profita de cresterea puternica pe care Romania o va inregistra in perioada urmatoare cand nivelul cheltuielilor din domeniul sanatatii va atinge cotele celorlalte tari central-europene. Tranzactia va genera imediat valoare adaugata pozitiva actiunilor Ranbaxy.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.